eutopius

Brewery Eutropius

 

Mellestraat 138
B-8501 Heule

!

Oscar Bruin 33 cl

EUT-OSCA-BR-33
Weight: kg
Oscar Bruin is het bruine broertje van Oscar Blond. Met zijn 6,5% alc. vol. Is hij nagenoeg even licht maar dankzij de lage hopbitterheid veel zachter. De 3 soorten mout geven het bier een volmondige smaak met een zachte afdronk. In hoofdzaak speelt de caramelmout die een typische smaak in het bier achterlaat. Een zacht bruin biertje om van te genieten.

Oscar Blond 33 cl

EUT-OSCA-BL-33
Weight: kg

Jaren voor de brouwerij werd opgericht brouwden de brouwers al thuis als hobbybrouwers. Het merk Oscar kwam er in het begin als naamloos bier al beste recept uit. Omdat het bier na verschillende wedstrijdjes tussen vrienden er als beste uitkwam kreeg ons prijsbeest de naam Oscar, genoemd naar de prestigieuze filmprijs.

 

Vinkenier 33 cl

EUT-VINKEN
Weight: kg

Met zijn 10,8% alcoholvolume mag Vinkenier dan het zwaarste bier uit ons gamma zijn, het is beslist het zachtste bier uit te reeks.
 Een goede omschrijving zou zijn: zacht, fijn gehopt en een licht zoete afdronk.
 Vinkenier is zonder meer het meest drinkbare bier uit het gamma van onze brouwerij.

Het bier wordt gebrouwen met pilsmout en een stevige dosis munich mout, om op natuurlijke wijze een licht ambere kleur te verkrijgen.
 Dankzij het grote aandeel mout gebruikt tijdens het brouwen krijgt het bier een volmondig, rond karakter.
 Licht gesatureerd verkrijgt het bier een mooi drinkbaar karakter waar lang van genoten kan worden.

Een bier om te degusteren en rustig te genieten.

Rememberence Beer 33 cl

EUT-REMEMBER
Weight: kg
Het recept van Remembrance ’14-’18 werd in 2011 ontwikkeld als herdenking voor de Grote Oorlog. De streek rond Kortrijk waar de brouwerij gelegen is kwam - net zoals zowat de rest van Vlaanderen - in deze tijd zwaar onder vuur te liggen.Het Belgische leger werd in de strijd bijgestaan door vele buitenlandse mogenheden, onder meer de Amerikanen. Remembrance '14-'18 werd dan ook ontwikkeld samen met 2 Amerikaanse hobbybrouwers